15/1/11

ΔΗΛΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΚΟΥΚΟΥΛΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ

Εύχομαι σε όλους τους Δημότες και Επισκέπτες του Νησιού χρόνια πολλά. Ευχαριστώ, επίσης, όλους και όλες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό μου. Με πρόσφατες αποφάσεις του, ο κ. Δήμαρχος με όρισε Αντιδήμαρχο και αναπληρωτή του κατά τα διαστήματα απουσίας του από το Δήμο. Τον ευχαριστώ για την τιμή και εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου.

Θα είμαι αρμόδιος για την εποπτεία των Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, για θέματα των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών της Πόλης και των περιφερειακών κοινοτήτων και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής. Θα συντονίζω, επίσης, τα θέματα του τομέα Παιδείας και θα επικουρώ τον κ. Δήμαρχο σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας.

Στον τομέα της Διοίκησης στόχος μας είναι ο καλύτερος δυνατός εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών, μέσα από ανάπτυξη σχέσης δημιουργικής συνεργασίας με τους δημοτικούς υπαλλήλους, η οργάνωση της τεχνολογικής και υπολογιστικής υποδομής που παραλάβαμε με αρκετές ελλείψεις, η αναβάθμιση των χώρων υποδοχής των πολιτών, η οργάνωση του αρχείου και η έναρξη λειτουργίας των γραφείων των περιφερειακών μας κοινοτήτων.

Στον τομέα της Παιδείας, μέλημά μας θα είναι τα σχολεία να συνεχίσουν την ομαλή λειτουργία τους, παρά τις θεσμικές αλλαγές που επιβάλλει ο νόμος «Καλλικράτης», μέσα από εποικοδομητική συνεργασία με Διευθυντές, εκπαιδευτικούς και Συλλόγους Γονέων. Προτεραιότητα θα δοθεί στην οργάνωση και υποβοήθηση της διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας των δύο νέων σχολικών επιτροπών που θα υπάρχουν πλέον στο Δήμο, ενώ βρισκόμαστε σε στάση αναμονής, περιμένοντας έκδοση σχετικών υπουργικών αποφάσεων.

Σε σχέση με την Δημοτική Αστυνομία, στόχος του κ. Δημάρχου και εμού, είναι η ενίσχυση του κοινωνικού της ρόλου και η άσκηση όλων των αρμοδιοτήτων που της δίνει ο Νόμος μέσα από σαφή καθοδήγηση. Θα λειτουργεί σε βάρδιες, με παρουσία και στην περιφέρεια του Νησιού και ενεργό ρόλο σε θέματα ευταξίας, ποιότητας ζωής, υγιεινής και περιβάλλοντος. Ήδη προγραμματίζουμε και την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των αστυνομικών.

Στο τομέα των οικονομικών, θα επιβλέπω τις λειτουργίες των υπηρεσιών μας σε συνεργασία με τα στελέχη και οικονομικό σύμβουλο και θα έχω την ευθύνη σωστής οργάνωσης του Γραφείου Προμηθειών και της Αποθήκης υλικών. Γνωρίζουμε όλοι την άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου. Τα χρέη μας είναι αρκετά, αρκετές όμως είναι και οι οφειλές των Δημοτών. Πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες ανάκαμψης. Στόχοι μας είναι η διεκδίκηση όλων των πόρων που το κράτος οφείλει προς την Αίγινα, η διεκδίκηση ενισχύσεων από κρατικούς φορείς και η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Καθιερώνεται στρατηγική οικονομίας και περιορισμού των λειτουργικών εξόδων του Δήμου. Πρέπει, ωστόσο, ο εισπραχθούν και οι οφειλές των δημοτών και επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό κάνω δημόσια έκκληση προς όλους, να φροντίσουν να τακτοποιήσουν το συντομότερο δυνατό τις οφειλές τους προς το Δήμο ή να προσέλθουν στις υπηρεσίες μας για διακανονισμό. Ήδη εντός των επόμενων ημερών οι οφειλέτες μεγάλων ποσών θα λάβουν και σχετική ειδοποίηση.

Τέλος να εύχομαι καλή θητεία, σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, στους άλλους δυο αντιδημάρχους και στα τοπικά μας συμβούλια. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη, έχουμε όμως θετική διάθεση, όρεξη για εργασία και αισιοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: