4/1/09

ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΝΑΣ

Από τις δημαιρεσίες της 4/1/2009, σε μια συνεδρίαση που περίσσεψαν οι φιλοφρονήσεις, αλλά έγιναν φανερές και οι αντιθέσεις, αναδείχτηκε το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημαρχιακή Επιτροπή για την δεύτερη διετία της Δημοτικής Αρχής. Οι επιλογές της πλειοψηφίας για τη Δ. Ε., με δύο από τα τέσσερα μέλη της (εκτός του κ. Δημάρχου) να είναι εν ενεργεία Αντιδήμαρχοι και της μειοψηφίας με εκπροσώπους δύο αρχηγούς παρατάξεων, αντίστοιχα, προοιωνίζουν το "παιχνίδι" που θα παιχτεί μιας και η Επιτροπή θα διαχειριστεί την προεκλογική περίοδο. Απόντες από τη συνεδρίαση οι κ.κ. Ελ. Σταμπουλής, Μ. Γιαννοπούλου και Δημ. Σκίτσας, χωρίς να ανακοινωθεί τυχόν αιτιολόγηση της απουσίας τους. Παρόντες ήταν και οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Μεσαγρού και Βαθιού, κ.κ. Ν. Τζίτζης και Δ. Κασιμακης. Η ήδη γνωστή επιλογή του κ. Γ. Τσατήρη ως Προέδρου του Δ. Σ. "σημαδεύτηκε" από την οριακή εκλογή του, με 11 ψήφους, μιας και σύσσωμη η μειοψηφία τον καταψήφισε, μετά πρόσφατες αιχμηρές δηλώσεις του. Τα σενάρια που κυκλοφορούσαν για τη Δημαρχιακή Επιτροπή ανατράπηκαν, μετά την συμφωνία της μειοψηφίας που επιτεύχθηκε στο "παρά 5", πράγμα που, κατά τη γνώμη μας οδήγησε την πλειοψηφία, σε αλλαγές από τις επιλογές που εφημολογούντο. Παραμένουμε σε αυτές τις απλές εκτιμήσεις, αν και έχουμε τη δυνατότητα και εμπειρία να προχωρήσουμε σε βαθύτερες. Λέμε απλά, ότι το εγγύς μέλλον θα δείξει αν οι επιλογές προσώπων και τακτικής από όλες τις πλευρών ήταν σωστές ή λάθος. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: κ. Τσατήρης Γεώργιος (ψήφοι 11 υπέρ -7 κατά)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: κ. Σκλάβαινας Γεώργιος (ψήφοι 17 υπέρ - 1 κατά)
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: κ. Κανελλά Αικατερίνη (ομόφωνα)
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: κ. Κουκούλης Παναγιώτης (Δήμαρχος) και: Από την πλειοψηφία (ομόφωνα): Οι κ.κ. Κουλικούρδης Γεώργιος, Πούντος Νικόλαος, Πτερούδης Νικόλαος, Μπαρμπέρης Ευάγγελος. Από την μειοψηφία (ομόφωνα): Οι κ.κ. Γκότσης Τρύφων, Σακκιώτης Θεοδόσιος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ομόφωνα): Από την πλειοψηφία: Οι κ.κ. Παπαδόπουλος Ιωάννης, Μπόγρης Γεώργιος, Γιαννοπούλου Μαρία. Από την μειοψηφία: Οι κ.κ. Τζίτζης Φίλιππος, Μπήτρος Ιωάννης.

ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΟ !!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,
Ποια ήταν τα μέλη της Δημαρχιακής πριν; είναι σημαντικές αυτές οι αλλαγές ή είναι πρακτικά μία από τα ίδια, δεδομένου το ότι η πλειοψηφία είναι από τον κυβερνώντα συνδυασμό;

Η ΑΙΓΙΝΑ ΜΕ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ είπε...

Η σύνθεση της προηγούμενης Δ. Ε. εκτός του κ. Δημάρχου ήταν: Από την πλειοψηφία οι κ.κ. Γ. Τσατήρης, Ι. Παπαδόπουλος, Νεκτ. Λεούσης και Ανδ. Αποστολίδης και από τη μειοψηφία οι κ.κ. Γ. Σκλάβαινας και Ι. Μπήτρος. Φυσικά πλειοψηφία έχει η διοίκηση. Εκτίμησή μας είναι, όμως, ότι η συμμετοχή δύο αντιδημάρχων και δύο αρχηγών συνδυασμών που κατά την τελευταία διετία "διασταύρωναν" συχνά τα ξίφη τους αφ΄ενός δεν είναι κάτισύνηθες και ίσως επιφυλάσσει εκπλήξεις, αφ' ετέρου ίσως κάνει όλους πιο προσεκτικούς και ωφεληθεί το Νησί.