15/3/09

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ: 4 μήνες μετά ...

Με βράβευση της οικογένειας του αείμνηστου Γιώργου Κωστάκου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μεγάλη εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, που διοργανώνεται από την Αμερικανική Ομοσπονδία ηθοποιών "EQUITY", στις 16/3/2009, θέσπιση μαραθώνιου αγώνα δρόμου (21/7/09 - ώρα 17.30) και ονοματοδοσία οδού στην Αγία Μαρίνα με το όνομά του, τιμάται η μνήμη του αξιόλογου συμπατριώτη μας, τέσσερις μήνες μετά τον αδόκητο θάνατό του. Αναδημοσιεύουμε απόσπασμα του σχετικού Δελτίου Τύπου και δημοσίευμα του ημερήσιου αθηναϊκού τύπου ("Espresso - 14/3/09), που μας στάλθηκαν από την οικογένειά του:

14 Μαρτίου 2009 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΗΘΟΠΟΙΩΝ EQUITY (ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1913) - ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Υπεύθυνοι για Πληροφορίες: DAVID LOTZ - DORA ZIONGAS
ΤΟ ACTOR’S EQUITY ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ , ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΣΤΑΚΟ
Φίλοι, συνάδελφοι και θαυμαστές θα συγκεντρωθούν για να τιμήσουν την μνήμη του πρόσφατα αδικοχαμένου αθλητή, συγγραφέα αλλά και ηθοποιού και τραγουδιστή του Μπρόντγουει Γιώργου Βest Κωστάκου, την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009 από τις 19.00 έως τις 21.00 στο θέατρο Actor’s Equity Center 165 West Street, New York, 10036. Oι Steve Ross, Seth Weinstein και Lynn Manuel είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα τιμήσουν το έργο αυτού του ταλαντούχου καλλιτέχνη ερμηνεύοντας μερικά από τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του George. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης, καθώς και η ηθοποιός Carina Gregorio, η οποία θα απαγγείλει ποιήματα και μέρος συγγραμμάτων γραμμένα από τον Γιώργο Κωστάκο, τα οποία έχουν διαβαστεί σε πάνω από 15 χώρες. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η απεσταλμένη του πρέσβη και γενική πρόξενος Νέας Υόρκης κα Μπαλτά, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, η διευθύντρια του Ελληνικού γραφείου τύπου και μόνιμο μέλος της ελληνικής αποστολής στα Ηνωμένα έθνη κα Πολυξένη Μαστροπέρρου και πολλοί άλλοι επίσημοι.
Η εκδήλωση θα καλυφθεί και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το δορυφορικό δίκτυο της ΕΡΤ

....
Ο "Βroadway George", ο "Γιώργος του Μπρόντγουεϊ" αφήνει πολλούς φίλους και συγγενείς πίσω στην Ελλάδα και στην Αμερική, αφήνει όμως και τα έργα του, τα συγγράμματα του και τα ποιήματα του, τα οποία αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για πολλούς Έλληνες και ξένους ηθοποιούς και συγγραφείς.


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παρούσα ανάρτηση καθώς και οι προηγούμενες αναρτήσεις του "ΑΙΓΙΝΑ Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ." οι σχετικές με τον αείμνηστο Γιώργο Κωστάκο, είχαν και έχουν την έγκριση της οικογένειάς του και τη σύμφωνη γνώμη της εταιρίας "ALDEUS ENTERTAINMENT".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένας καλός και ανοιχτών οριζ΄΄οντων άνθρωπος ήταν ο ΓΙώργος. Κρίμα που χάθηκε τόσο νωρίς ...