4/3/09

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ: Για να υλοποιηθούν σωστά θέλουν κόπο αλλά και ... τρόπο !!!

Θέμα συζήτησης των ημερών τα μέτρα που φιλοδοξεί να πάρει η Δημοτική Αρχή για ένα πιο νοικοκυρεμένο και ποιοτικό καλοκαίρι, όπως η ελεγχόμενη στάθμευση, η δημοτική συγκοινωνία, η εμφάνιση του λιμανιού, ο μικρός βιολογικός ή ο περιφερειακός δρόμος. Παράλληλος στόχος της, όπως όλοι καταλαβαίνουν, είναι και το να "πλασαριστεί" σε μια καλή θέση για την "κούρσα" των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Είναι, όμως, γεγονός αποδεδειγμένο ιστορικά, ότι και τα πιο φιλόδοξα και αναγκαία προγράμματα ενώ για να σχεδιαστούν απαιτούν κόπο, αν παράλληλα δεν εφαρμοστούν με τρόπο που θα εξασφαλίζει μια ελάχιστη κοινωνική συναίνεση, μπορεί να γίνουν "μπούμεραγκ". Δυο παραδείγματα σχετικά με τις παραπάνω στρατηγικές επιλογές του Δήμου είναι: 1) Ο τρόπος με τον οποίο υλοποιήθηκε η Δημοτική συγκοινωνία, μετά από συγχρηματοδότηση με την ΚΕΔΚΕ (πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ"). Αποφασίστηκαν συγκεκριμένα δρομολόγια από το Δημοτικό Συμβούλιο με τις ψήφους της πλειοψηφίας, παρά το ότι σύσσωμη η μειοψηφία και πολλοί πολίτες αντιδρούν, γιατί αυτά δεν συμβάλλουν ολοκληρωτικά στην άρση της απομόνωσης περιοχών του Δήμου, αλλά στην ουσία αποτελούν μια παραλλαγή των συγκοινωνιακών μέτρων του περσινού καλοκαιριού. Η μειοψηφία του Δ. Σ., μάλιστα, κατήγγειλε, στην έκτακτη συνεδρίαση της 4/3/2009 που προκάλεσε, ότι ίσως η νέα συγκοινωνία εφαρμοστεί σε βάρος της συχνότητας άλλων δρομολογίων του ΚΤΕΛ.
2) Δεύτερο παράδειγμα, ο τρόπος εφαρμογής του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, που όπως δείχνει ότι θα εξελιχθεί, ενώ έγινε για να ελαφρυνθεί ο φόρτος της καθημερινότητας από την ανεξέλεγκτη στάθμευση κυρίως των Ι.Χ. των επισκεπτών, θα οδηγήσει σε ταλαιπωρία και οικονομική αφαίμαξη για τους ντόπιους. Είναι αμφίβολο π.χ. αν οι προβλεπόμενες θέσεις κατοίκων είναι αρκετές και πανελλαδική πρωτοτυπία όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, που εργάζονται στην πόλη, να "καταδικάζονται" σε τέλη στάθμευσης 500 - 700 € το χρόνο ή σε μια ταλαιπωρία "πήγαινε - έλα" 2-3 φορές τη μέρα από και προς το κτήμα Γκίκα. Και εκτός από αυτά, με έκπληξη διαβάσαμε σε ανακοίνωση, που τοποθετήθηκε στα Ι.Χ. στις 27/2, ότι στις 3/3 (σε πέντε μόλις μέρες) αν δεν πάρουμε τα αυτοκίνητά μας από συγκεκριμένα σημεία για να γίνουν διαγραμμίσεις, θα μας τα πάρει γερανός και μάλιστα με ... έξοδά μας !!!
Τα μέτρα αυτά, κύριοι ΥΠεύθυνοι, δεν είναι λάθος κατ' αρχή και μπράβο που παίρνετε το ρίσκο του πολιτικού κόστους και τα εφαρμόζετε, αλλά δεν θέλουν μόνο θάρρος και κόπο αλλά και ... τρόπο, αλλιώς θα ατυχήσουν. (Πηγή φωτογραφίας: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς βαρεθήκαμε το αποφασίζουμε και διατάζουμε.