14/6/09

Η ΦΥΣΤΙΚΟΥΠΟΛΗ

Μια ξεχωριστή παρουσίαση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημ. Σχολείου. Ο μαθητής Γαλάρης Αντώνης έγραψε ένα μικρό παραμύθι, που με πρωτοβουλία της δραστήριας και δημιουργικής κ. Τέτας Γρίζου, έγινε ένα πανέμορφο παιδικό βιβλίο, που εκδόθηκε από τις εκδόσεις "ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ" της κ. Φλώρας Αλυφαντή, στολισμένο από την εμπνευσμένη εικονογράφηση της κ. Μαίρης Μαυράκη.
Στις 12/6/09 έγινε η μικρή παρουσίαση. Για το μικρό συγγραφέα και το βιβλίο του προλόγισε ο διευθυντής του Σχολείου κ. Νεκτάριος Κουκούλης, που τόνισε ότι πέρα από το βιωματικό και ευχάριστο μήνυμα που δέχεται ο αναγνώστης, το παράλλληλο μήνυμα της "Φυστικούπολης" είναι ότι αν οι άνθρωποι χρησιμοποιούμε τις παραγωγικές μας πηγές όχι για αντιπαράθεση αλλά για συνεργασία όλα θα πάνε καλύτερα, παντού. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία έστω ενός εκπροσώπου από πλευράς Δήμου, αν και στην ουσία επρόκειτο γαι την πρώτη εκδήλωση του φεστιβάλ φιστικιού (Fistiki Fest).
Μετά το κλείσιμο της εκδήλωσης, ο Αντώνης υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου και όλοι κεράστηκαν με τι άλλο; Παραδοσιακά γλυκά από ... φιστίκι. Αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές της προσπάθειας.

(πηγή φωτό: Aegina Portal)

Δεν υπάρχουν σχόλια: