23/2/13

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΑΣ

Αίγινα, 22 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Γνωστοποιούμε στους συμπολίτες μας ότι οι συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης του Δήμου μας, οδήγησαν σε θετικότατα αποτελέσματα, όσον αφορά σε ΥΠΟΔΟΜΕΣ του Νησιού μας αλλά και στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ, που εκ του ασφαλούς οδηγείται σε στερέωση και αποκατάσταση. Πιο συγκεκριμένα:
 
 1) Εγκρίθηκε στις 21/02/2013 η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τον ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΗ και αναμένεται η έκδοση σχετικής απόφασης της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και πολύ σύντομα η ένταξη στο ΕΣΠΑ.

2) Στις 12/03/2013 δημοπρατείται η αποκατάσταση του ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ με εξασφαλισμένους τους πόρους και το Νησί μας – ως Πρώτη Πρωτεύουσα του Νεότερου Ελληνικού Κράτους – θα έχει υποστηρίξει την ΙΣΤΟΡΙΑ του, θα έχει βάλει τα θεμέλια της Ιστορικής και Πολιτιστικής φυσιογνωμίας του. 

3) Τα ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ που θα «αγκαλιάσουν» και θα υποδεχθούν τον ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΩΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ έχουν ήδη αρχίσει, βρίσκονται σε εξέλιξη και υποστηρίζονται για την ολοκλήρωσή τους από τον Δήμο μας.

4) Ο ΥΠΟΘΑΛΛΑΣΣΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ σύνδεσης με την ΕΥΔΑΠ μέσω Περάνης Σαλαμίνας, έχει ήδη εγκριθεί από το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Εσωτερικών και από το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης και αναμένεται πολύ σύντομα η έκδοση των Τευχών Δημοπράτησης και η ένταξή του στο ΕΣΠΑ μέχρι 30/06/2013.

5) Επισημαίνεται ότι και από 07/07/2012 έχει τοποθετηθεί το 4ο καλώδιο ηλεκτροδότησης, μετά από επιμελημένη και αποφασιστική παρακολούθηση του έργου κατασκευής του από την Διοίκηση του Δήμου και έτσι πλέον αφαιρέθηκε κάθε ενδεχόμενο για προβληματική ηλεκτροδότηση του Νησιού μας.

Ο Δήμαρχος - Θεοδόσιος Γ.Σακκιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: