3/12/08

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΟΡΕΑΣ


Δυναμικό το ξεκίνημα του νεοσύστατου Συλλόγου φίλων της ορθόδοξης ιεραποστολής της Κορέας, που συστάθηκε με ιδρυτική πράξη του Μητροπολίτη μας κ. Εφραίμ και έχει έδρα την Αίγινα υπό την προεδρία του. Σκοπός του Συλλόγου είναι η ενημέρωση του κόσμου για το έργο των Χριστιανών στην Ιεραποστολή Κορέας, που είναι πραγματικά κοινωνικό και διακονικό (και καμιά σχέση δεν έχει με τα όσα συμβαίνουν στην «μητέρα πατρίδα» με πρωταγωνιστές εκκλησιαστικά ιδρύματα) και η υλική ενίσχυσή του. Ο Σύλλογος έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων και ενεργειών με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων, που σε συνεργασία με το «Πατριαρχικό Ίδρυμα Άπω Ανατολής» προωθούνται με διαφανή τρόπο προς την Κορέα, όπου τα έχουν μεγάλη ανάγκη. Ήδη έχει συγκεντρωθεί αξιόλογο ποσόν, ενώ στα άμεσα σχέδια της διοικούσας επιτροπής του είναι η ολοκλήρωση μεγάλης λαχειοφόρου αγοράς στις 16/12/08 ** και η οργάνωση μεγάλης εκδήλωσης με την παρουσία του Μητροπολίτη Κορέας, στα τέλη Ιανουαρίου. Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, νέος Μητροπολίτης της Ι. Μ. Κορέας είναι ο συντοπίτης μας κ. Αμβρόσιος - Αριστοτέλης Ζωγράφος (φωτογραφία), άνθρωπος πιστός, νέος και απλός, που συμβάλει ταπεινά και ασκητικά με όλες τις δυνάμεις του στο ιεραποστολικό έργο (και όχι μόνο). Εκεί χτίζονται και εξοπλίζονται ναοί, γίνονται κατηχήσεις και βαπτίσεις, μεταφράζονται τυπώνονται λειτουργικά και κατηχητικά βιβλία, ακόμα βοηθούνται ορφανά, γέροντες, ανάπηροι και γενικά βρίσκει καταφύγιο κάθε Κορεάτης που έχει ανάγκη, γιατί η αγκαλιά της Ι. Μ. Κορέας είναι πάντα ανοικτή. Ο σεβ. Αμβρόσιος, όντας κάτοχος πολλών πανεπιστημιακών πτυχίων, ασκεί και ακαδημαϊκά καθήκοντα, συμβάλλοντας έτσι και στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, από τη θέση του καθηγητή ελληνικών σπουδών του Κορεατικού Πανεπιστημίου Hankouk (HUFS) που κατέχει.
Τα υπόλοιπα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου είναι ο εφημέριος Κυψέλης π. Νεκτ. Κουκούλης (αντιπρόεδρος), οι κ.κ. Νεκτάριος Λαβούτας (γ. γραμματέας), Νεκτάριος Κουκούλης - δάσκαλος (ταμίας) και οι κυρίες Νομική Μιχαλοπούλου, Μαρία Στενάκη – Κουνάδη - νηπιαγωγός & Ευγενία Πάλλη ως μέλη. Αξίζει να "πάρετε γεύση" από το έργο της Ιεραποστολής μέσα από την ιστοσελίδα της: http://www.orthodox.or.kr/

** Η λαχειοφόρος αγορά πραγματοποιήθηκε κατά τον εσπερινό του Αγίου Διονυσίου, στο Μητροπολιτκό ναό Αίγινας (16-12-2008).

Δεν υπάρχουν σχόλια: