6/10/08

Η ΔΙΠΛΟΒΑΡΔΙΑ ΓΕΝΝΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ




ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
Αίγινα, 6/10/2008

Κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, 6/10/2008, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων Γενικού Λυκείου και 1ου Γυμνασίου. Σε σύντομη ομιλία του προς τα παιδιά ο Πρόεδρος των Γονέων του Λυκείου κ Νεκτάριος Κουκούλης, αφού συγχάρηκε τα παιδιά για τη σωστή περιφρούρηση της κατάληψης, τους ανακοίνωσε τις αποφάσεις κοινής συνεδρίασης των Διοικητικών Συμβουλίων που έγινε το βράδυ της Κυριακής.

Παρακαλούμε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να δώσουν την μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα στο ζήτημα καθώς και να κοινοποιήσουν αυτό το Δελτίο Τύπου σε όσα άλλα ΜΜΕ μπορούν.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
Κρητικού Ειρήνη, Πρόεδρος Γονέων 1ου Γυμνασίου
Κουκούλης Νεκτάριος, Πρόεδρος Γονέων Γενικού Λυκείου

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

koma kanete?

Η ΑΙΓΙΝΑ ΜΕ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ είπε...

Κατά τη γνώμη σου, αγαπητέ "ανώνυμε" αν καποιος π[ολίτης ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση του τόπου του και για καλύτερη ζωή, πρέπει αυτόματα να κάνει και κόμμα; Αν ναι, πρέπει να "ανοίξεις" τους ορίζοντές σου ...

Ανώνυμος είπε...

eksigiste mas loipon tis protheseis sas kai poia einai i prospatheia sas guro apo to aegina mprosta. den anaferome sto arthro gia tin diplovardia fisika...

Η ΑΙΓΙΝΑ ΜΕ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ είπε...

Αγαπητέ "ανώνυμε" αρχικά σε ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Όπως και ο ίδιος κατάλαβες, όμως, έχεις κάνει δύο λάθη: 1) Διάλεξες το χώρο του άρθρου για τη διπλοβάρδια για να εκφράσεις την ανησυχία σου για την πρωτοβουλία του ΑΙΓΙΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. 2) Κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία και κριτικάρεις το δημοκρατικό μου διακίωμα ως πολίτη να εκφράζομαι όπως επιθυμώ, εφ' όσον δεν θίγω κανέναν κα μάλιστα με το προσωπικό και πολιτικό θάρρος να βάζω φαρδιά πλατιά στην υπογραφή μου.

Φυσικά επειδή είμαι πολύ έμπειρος στα τοπικά ζητήματα (ίσως πιο πολύ κι από σένα) και κατανοώ γιατί εσύ και κάποιοι στο Facebook ανησυχήσατε για το ΑΙΓΙΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, δύο μόλις μέρες μετά τη δημοσίοποίησή του. Δικαίωμά σας και το σέβομαι αλλά και πιστέυω ότι δεν κινείστε κακοπροαίρετα. Όπως και δικό μου να σας ζητήσω να με σέβεστε ως πολίτη.
Σου δηλώνω, τέλος, ότι δεν πρόκειται να συνεχίσω το διάλογο μαζί σου όσο δηλώνεις "ανώνυμος" και μάλιστα θα διαγράψω και τυχόν νέα ανώνυμα σχόλιά σου επί της ανάρτησης του άρθρου με το ΙΕΡΟ θέμα της αναβάθμισης της Εκπαίδευσης σε αυτό το Νησί, δηλαδή της κατάργησης της διπλοβάρδιας.

Νεκτ. Κουκούλης

ΥΓ: ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ή ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ E-MAIL ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΚΡΑΤΗΣΩ ΚΑΚΙΑ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΜΕ (αν γι αυτό κρύβεις την ταυτότητά σου). Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ, ΑΛΛΩΣΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

me megali apogohteusi grafo:
i empiria sas stin politiki fenete ksekathara, apo tin stigmi pou den apantate sto erotima mou. an sumetexete se diafora blog i anonumia me ena aplo onoma einai to idio. auto edose kai megali dunami stin ekseliksi ton blogs.an den dexeste syzitisi apagorepste ta sxolia, an thelete mono ta sxolia poy sas voleuoun kratiste to .
o titlos toy blog sas moy dimiourgise to erotima.den xreiazete na ekneurizeste kai na vlepete fadasmata. opou kai na egrafa to sxolio mou tha eitan akero. anaferthika kai parapano se auto.
daskale, an thes svisto to sxolio den me noiazei kai poly.
tin apantisi mou tin peira,...mesa stin guala

Η ΑΙΓΙΝΑ ΜΕ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ είπε...

Σταματάω το διάλογο για το θέμα. Κατάλαβα τι ρόλο παίζεις ανώνυμε. Απογοητεύεσαι γιατί δεν "τσιμπάω". Σε παρακαλώ μη "λερώνεις" άλλο το χώρο της ανάρτησης για τη διπλοβάρδια με τη μικροπολιτική σου. Έχω άλλη ανάρτηση παρακάτω που ταιριάζει στο θέμα. Εκφράσου εκεί. Φυσικά δε θα το σβήσω το σχόλιο (αν και σεπαρακαλώ να μη συνεχίσεις, είναι φανερόότι διαφωνούμε), για να καταλάβουν όλοι ποιος είναι σε γυάλα και ποιος όχι. ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ, ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

i siopi polles fores einai pio dunati apo ton logo, i gnomi ektheti. kali sunexeia

Η ΑΙΓΙΝΑ ΜΕ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ είπε...

Ό[ως και η ανωνυμία... Καλό χειμώνα φίλε (-η)μου.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία που πήρατε σε σχέση με την δημιουργία του blog, ενός χώρου ζωντανού προβληματισμού και έκφρασης, σημαντικού για την ανάπτυξη του νησιού. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι σημαντικές, δίνουν προστιθέμενη αξία στον διάλογο και λειτουργούν ως ένας σημαντικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών.
Είναι σαφές ότι τα θέματα της παιδείας είναι σημαντικά και αποτελούν θεμελιώδη συνιστώσα της πολιτικής μας. Δυστυχώς σήμερα η πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας και ιδιαίτερα στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι αναχρονιστική, χωρίς όραμα και προοπτική για έναν τόσο κρίσιμο τομέα της κοινωνικής ζωής.

Η έλλειψη ουσιαστικής χρηματοδότησης , η ύπαρξη διπλοβάρδιας ακόμα και σήμερα, ο μη μετασχηματισμός του σχολείου σε ανοιχτό σχολείο στην κοινωνία , η έλλειψη των υποδομών , η ανυπαρξία ελεύθερου χρόνου για τους μαθητές και η μη ενσωμάτωση του σχολείου στις νέες τεχνολογίες, δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο στην καθημερινή. ζωή των νέων και ειδικότερα των μαθητών.

Σήμερα απαιτείται μια άλλη εναλλακτική πολιτική η οποία θα πρέπει να έχει στο επίκεντρο της τον μαθητή, με στόχο τον μετασχηματισμό του σχολείου σε ένα ανοιχτό σχολείο πολυσυλλεκτικό το οποίο να εφοδιάζει με γνώση και σύγχρονες δραστηριότητες την νέα γενιά και τους μαθητές έτσι ώστε να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα για την είσοδό τους στην α γορά εργασίας.

Πιστεύοντας ότι οι νέοι στο τέλος θα δικαιωθούν, εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στα δίκαια αιτήματά σας και ελπίζω ότι οι κινητοποιήσεις σας θα ευαισθητοποιήσουν του αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για να δώσουν άμεσα λύση.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Καρύδης
Γραμματέας Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας
Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ