9/10/08

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΑΙΓΙΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΕΛΙΚΑ; ΓΡΑΨΤΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ...

Αγαπητοί (-ές) επισκέπτες (-τριες) της ιστοσελίδας ΑΙΓΙΝΑ Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ., στο χώρο αυτό ας γράψουμε αν θέλουμε ο καθένας τις σκέψεις του, για το πώς μπορεί να γίνει η Αίγινα καλύτερη...

6 σχόλια:

para thin alos είπε...

Πως θα πάει η Αίγινα Μπροστά? Άμα αναλύσουμε της λέξη Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ. έχουμε Πρόοδο (έντονη οικοδομική ανάπτυξη, αφαίμαξη των πλουτοπαραγωγικών μονάδων, εφήμερος πλουτισμός κτλ.) και βέβαια Σταθερότατα (παραμένουμε στάσιμοι εδώ και πολλά χρόνια) καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλα πάνε καλά!
Μα είναι δυνατόν ένα νησί με τέτοια δυναμική να αποτελεί το αποπαίδι του Σαρωνικού? Μα πως νησιά στο ίδιο σύμπλεγμα να προοδεύουν ? Άρα δεν ευθύνεται το περιβάλλον ή η κακοδαιμονία μας.
Είναι ένα ου-Τοπικό Όνειρο πολλών ανθρώπων αυτή η δυναμική να απασφαλιστεί.
Η Αίγινα θα πάει μπροστά όταν επενδύσουμε στο τρίπτυχο ( περιβάλλον – υποδομές – νέα γενιά) .
Έτσι λοιπόν προσαρμόζοντας τις δράσεις πάνω στη συγκεκριμένη φιλοσοφία ανάπτυξης, τότε και το χωροταξικό και το επιχειρησιακό σχέδιο μπορούν να βρουν δόκιμη εφαρμογή. Σε διάφορες συζητήσεις έχω πει ότι για να προοδεύσει η τοπική κοινωνία και να νιώσει ο κόσμος σταθερότητα στη καθημερινότητα του χρειάζονται απλές κινήσεις. Από τα απλά ξεκινάμε και πάμε στα δύσκολα.
Στο τρίπτυχο μοντέλο ανάπτυξης που βλέπει την Αίγινα σας μια ένα, βρίσκονται λύσεις για το νερό, τη καθαριότητα, τη παιδεία, τον αθλητισμό, το χωροταξικό, το κυκλοφοριακό, του οδικού δικτύου, της αποχέτευσης, του τουρισμού κτλ.
Για να αναλύσω με λεπτομέρεια πως θα πάει η Αίγινα Μπροστά θα χρειαστώ ένα ολόκληρο βιβλίο. Σε κάποιους μπορούν να φαίνονται τα παραπάνω υπερφλύαρα ή πολύ θεωρητικά κάτι που θεωρώ οφείλετε στην υπέρμετρη απογοήτευση όλα αυτά τα χρόνια, στην απώλεια της ελπίδας και της αυτοπεποίθησης μας . Σημασία είναι να έρθει η πολιτική στο επίκεντρο και να γίνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση πυρήνας δημιουργίας της Τοπικής Κοινωνίας.
Γι’αυτό λέω να συμμετέχουμε... έτσι ώστε να πάμε έστω και ένα βήμα Μπροστά για να εκπληρώσουμε το ου-Τοπικό μας Όνειρο.

Η ΑΙΓΙΝΑ ΜΕ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ είπε...

Αγαπητέ (-ή) φίλε (-η) "para thin alos", νομίζω ότι το σχόλιό σου ήταν τοκαλύτερο ξεκίνημα για τα σχόλια αυτής της ανάρτησης. Ο διάλογος ας συνεχιστεί ...

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

synexise, esena se thelei...

para thin alos είπε...

θα ήταν καλό αυτός ο χαβαλές κάποια στιγμή να σταματήσει! Αντί να προσπαθούμε να σαμποτάρουμε την ελευθέρια του λόγου και του δημιουργικού διάλογου πάνω στα ζητήματα που όλους μας απασχολούν, θα ήταν καλό να συμμετέχουμε και εμείς. Κε Ανώνυμε δεν περιμένω ανεύθυνη αντιμετώπιση από εσένα αλλά υπεύθυνη και επώνυμη...Ποιος θέλει ποιον είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όσους ασχολούνται με τη παραφιλολογία και την παραπολιτική. Εμένα προσωπικά όχι. Επίσης δεν σου κάνει εντύπωση Κε Ανώνυμε ότι γύρω από την Αίγινα εδώ και καιρό έχει δημιουργηθεί μια δυναμική μέσω blogs, κόσμου, κυρίως νέων, που θέλει να εκφραστεί, θέλει να ξεσπάσει, θέλει να συμμετέχει. Άμα πήγαιναν όλα καλά θα ήμασταν όλοι happy και θα απολαμβάναμε αμέριμνοι το καφέ μας στη παραλία. Κάτι όμως πάει στραβά. Μήπως δεν θέλεις να μιλάμε? Μήπως σε ικανοποιεί αυτό που βλέπεις? Μήπως όταν οι ίδιοι με το «Αίγινα για Σένα» έκαναν αντιπολίτευση και φιλοσοφούσανε πως θελαν την Αίγινα τότε ήταν όλα επιτρεπτά? Δεν υπερασπίζομαι ούτε το παρελθόν αλλά ούτε γλύφω και το παρόν. Κοιτάζω μόνο το μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

megale..

Ανώνυμος είπε...

Τα μεγαλεπιβολλα σχέδια που εκφράζονται με αρκετό στόμφο από αρκετούς συνανθρώπους μας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα του νησιού μας!Το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα είναι να πάρουν πόδι όλοι αυτοί οι ξενόφερτοι "ιδεαλιστές" που εφαρμόζουν το "όπου γης κ πατρής",αυτοί είναι που,βάζοντας φυτιλιές,κάνουν άνω κάτω το νήσι.Ακόμη,το δικαίωμα στην δημοκρατία το έχουμε όλοι μας,αντίθετα,κανένας δεν έχει δικαίωμα να μας επιβάλλει φασιστικά μέτρα.2008 έχουμε,όχι ΧΟΥΝΤΑ.