31/10/08

ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΑΓΡΟ

Μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η πρωτοβουλία του Προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος Μεσαγρού κ. Νίκου Τζίτζη, να οργανώσει συνέντευξη για τον τοπικό τύπο, στις 25/10/08. Απλά, με ηπιότητα και χαμόγελο (και μια κούπα ζεστό καφέ) ο Πρόεδρος εξέθεσε με υπομονή όλα τα προβλήματα του Διαμερίσματος, τονίζοντας σε ποιο σημείο βρίσκεται η λύση του καθενός. Πολύ καλή πρωτοβουλία που πρέπει να βρει μιμητές (για να είμαστε δίκαιοι σε παρεμφερείς ενέγρειες έχει προβεί και ο κ. Ν. Μαρίνος, Πρόεδρος Τ. Δ. Κυψέλης). Με κάλεσε (όχι ως ... blogger) ως πρώην Πρόεδρο του Μεσαγρού. Ήταν φανερό ότι αντιμετωπίζει το ίδιο με μένα, όταν ήμουν στη θέση του. Την έλλειψη ενεργοποίησης κάποιων αρμοδιοτήτων για το Διαμέρισμα εκ μέρους του Δήμου. Έτσι δεν έχασα την ευκαιρία να του θέσω κάποια ερωτήματα σχετικά με την συνεργασία του με το Δήμο και το ρόλο της ισόρροπης ανάπτυξης για το Νησί, που αναφέρω συνοπτικά:
1) ΣΗΜΕΡΑ Η ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ;
Έχει μεγάλη σημασία. Δεν είναι ικανοποιητική, γιατί με τα χίλια ζόρια κάνουμε κάτι για την καθημερινότητα και οι παρεμβάσεις γίνονται με δυσκολία και διαπροσωπικές επαφές με στελέχη (Δήμαρχο, αντιδημάρχους κλπ).
2) ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ;
Το ότι δε "λειτουργεί" το Τ. Δ. είναι πολύ αρνητικό και αίτιο είναι το ότι μπορεί να υπάρχουν αρμοδιότητες κλπ στα λόγια, αλλά αυτό δε γίνεται και στην πράξη.
3) ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ;
Θα έπρεπε ήδη να έχει δείξει θετικά σημάδια και ενδιαφέρον για τα Τοπικά Διαμερίσματα.
4) ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ;
Δεν υπάρχει συνεργασία με τα άλλα τοπικά συμβούλια και το κακό είναι ότι και οι κοινές συναντήσεις όλων των Προέρδρων και συνεργασία μαζί του, που είχε ξεκινήσει ο κ. Δήμαρχος, σταμάτησαν.
5) ΤΙ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΟΠ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2";
(Μετά από ομαδικά γέλια) Θα είναι το τέλος τους...
Λίγα λόγια, απλά, ευγενικά με πολλά μηνύματα !!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Sunexize dunamika na diekdikeis. Ama den eisakougesai tote pragmatika lupamai. Mallon h Aegina einai mono h poli kai oxi ta topika diamerismata.

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ Ή ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ. δΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 3 ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ. δΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΌ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΑΜΑ ΟΜΩς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. κΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ; ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΔΕΣ;